Založ si blog

Bezpečný nákup cez internet

V prvom článku ste dostali pod nos štatistiku, o ktorej ste si isto už vytvorili mienku. Štatistiky sú jedna vec a realita, vec druhá. Vo väčšine potenciálnych kupujúcich cez internet, väčšmi drieme dilema ako sa zachová predávajúci a či to je vôbec reálna osoba. Nie je raritou naraziť na internete na nepoctivého predajcu, ktorý je samozvaným SZČO a na účty si zarába všakovakými podrazmi.

Zapáči sa vám napríklad inzerát na iPhone4, cena je výborná a tak neváhate, kontaktujete kupujúceho a dohodnete obchod. Všetko je kóšer až po kým vám balík nedorazí domov a vy, plný očakávania, rozbalíte v tom lepšom prípade iPhone prvej generácie. Donedávna tomu bolo tak, že ste mohli nahlásiť udalosť ako podvod na políciu, ktorá to šetrila niekedy menej, inokedy viac. Koniec koncov istota vrátenia peňazí v prípade, že vás niekto podviedol, bola minimálna. Ľady sa pohli aj v tejto oblasti E-commerce a či už eBay alebo Aukro chránia v takýchto prípadoch poškodených kupujúcich. Prvý menovaný na Slovensko ešte neprenikol ale v zahraničí mu tento systém aj vďaka platbám cez Paypal funguje. Hoci na Aukre zaznamenávame ročne približne len 0,5% transakcií, ktoré neboli pre kupujúceho ukončené úspešne, máme “Program ochrany kupujúceho (POK)”. Ak obchod neprebehol podľa pravidiel, výška náhrady, ktorú od nás môžete získať je až 333 €. Pre túto náhradu je potrebná komunikácia s políciou.

Sú to všetko nepríjemnosti, ktoré sa spájajú s obchodovaním na internete. Týmto spôsobom sa eBay a Aukro snažia minimalizovať počet nespokojných užívateľov. Kiežby sme žili v dobe, kde by programy ochrany ako POK existovať nemuseli a všetci by obchodovali šťastne až kým by nepomreli.

Drahé zľavy

30.11.2010

Vzorový start-up projekt, jedna z najnavštevovanejších stránok na svete, tisíce zliav denne a za pár desiatok mesiacov z nulovej hodnoty na odhadovanú hodnotu 4mld USD. Ak ste tipovali, že ide o Groupon.com, gratulujem, trafili ste. Andrew Mason, „otec“ groupon.com, znamenite spojil WOM marketing, sociálne siete a obchodníkov, či poskytovateľov služieb, ktorí chceli [...]

Dostanú predajcovia na internete po prstoch ?

16.11.2010

Ako informuje denník Sme v rubrike ekonomika, euruchtíve mamičky a podnikaví jedinci, predávajúci na internete, si budú musieť dávať väčší pozor. Na internete v tejto dobe, predáva rôzny tovar, veľký počet ľudí. Do štátnej kasy neprispievajú. Privyrábajú si či už formou online aukcie alebo formou kúp teraz. Ak zarobíte aspoň 2012,85€ ročne, je zdanenie príjmu [...]

Slušné vreckové

19.10.2010

Ruky za hlavou, nohy v lavóre a každý deň o pár eur na učte viac. Touto vetou sa dá laicky opísať affiliate program (ďalej len “AP”). Stačí ak vlastnite doménu (webstránku), ktorá ma svoj zabehnutý život a stálu, nemalú návštevnosť. Na to aby Vám niekto platil za fungujúci banner na Vašej stránke, to stačiť nemusí. Na pekné privyrobenie, pomocou AP, stačiť [...]

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

aukro

Oficiálny AukroBlog Ti prináša pravidelne nové informácie zo sveta E-commerce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 19250x
Priemerná čítanosť článkov: 2406x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy