Založ si blog

Bezpečný nákup cez internet

V prvom článku ste dostali pod nos štatistiku, o ktorej ste si isto už vytvorili mienku. Štatistiky sú jedna vec a realita, vec druhá. Vo väčšine potenciálnych kupujúcich cez internet, väčšmi drieme dilema ako sa zachová predávajúci a či to je vôbec reálna osoba. Nie je raritou naraziť na internete na nepoctivého predajcu, ktorý je samozvaným SZČO a na účty si zarába všakovakými podrazmi.

Zapáči sa vám napríklad inzerát na iPhone4, cena je výborná a tak neváhate, kontaktujete kupujúceho a dohodnete obchod. Všetko je kóšer až po kým vám balík nedorazí domov a vy, plný očakávania, rozbalíte v tom lepšom prípade iPhone prvej generácie. Donedávna tomu bolo tak, že ste mohli nahlásiť udalosť ako podvod na políciu, ktorá to šetrila niekedy menej, inokedy viac. Koniec koncov istota vrátenia peňazí v prípade, že vás niekto podviedol, bola minimálna. Ľady sa pohli aj v tejto oblasti E-commerce a či už eBay alebo Aukro chránia v takýchto prípadoch poškodených kupujúcich. Prvý menovaný na Slovensko ešte neprenikol ale v zahraničí mu tento systém aj vďaka platbám cez Paypal funguje. Hoci na Aukre zaznamenávame ročne približne len 0,5% transakcií, ktoré neboli pre kupujúceho ukončené úspešne, máme “Program ochrany kupujúceho (POK)”. Ak obchod neprebehol podľa pravidiel, výška náhrady, ktorú od nás môžete získať je až 333 €. Pre túto náhradu je potrebná komunikácia s políciou.

Sú to všetko nepríjemnosti, ktoré sa spájajú s obchodovaním na internete. Týmto spôsobom sa eBay a Aukro snažia minimalizovať počet nespokojných užívateľov. Kiežby sme žili v dobe, kde by programy ochrany ako POK existovať nemuseli a všetci by obchodovali šťastne až kým by nepomreli.

Drahé zľavy

30.11.2010

Vzorový start-up projekt, jedna z najnavštevovanejších stránok na svete, tisíce zliav denne a za pár desiatok mesiacov z nulovej hodnoty na odhadovanú hodnotu 4mld USD. Ak ste tipovali, že ide o Groupon.com, gratulujem, trafili ste. Andrew Mason, „otec“ groupon.com, znamenite spojil WOM marketing, sociálne siete a obchodníkov, či poskytovateľov služieb, ktorí chceli [...]

Dostanú predajcovia na internete po prstoch ?

16.11.2010

Ako informuje denník Sme v rubrike ekonomika, euruchtíve mamičky a podnikaví jedinci, predávajúci na internete, si budú musieť dávať väčší pozor. Na internete v tejto dobe, predáva rôzny tovar, veľký počet ľudí. Do štátnej kasy neprispievajú. Privyrábajú si či už formou online aukcie alebo formou kúp teraz. Ak zarobíte aspoň 2012,85€ ročne, je zdanenie príjmu [...]

Slušné vreckové

19.10.2010

Ruky za hlavou, nohy v lavóre a každý deň o pár eur na učte viac. Touto vetou sa dá laicky opísať affiliate program (ďalej len “AP”). Stačí ak vlastnite doménu (webstránku), ktorá ma svoj zabehnutý život a stálu, nemalú návštevnosť. Na to aby Vám niekto platil za fungujúci banner na Vašej stránke, to stačiť nemusí. Na pekné privyrobenie, pomocou AP, stačiť [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

aukro

Oficiálny AukroBlog Ti prináša pravidelne nové informácie zo sveta E-commerce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 19376x
Priemerná čítanosť článkov: 2422x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy